• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики запроваджує електронний обмін з ДМС для розмитнення гуманітарної допомоги

Мінсоцполітики запроваджує електронний обмін з ДМС для пришвидшення проходження митного контролю гуманітарної допомоги

Мінсоцполітики запроваджує електронний обмін з ДМС для розмитнення гуманітарної допомоги

Перший заступник Міністра соціальної політики України Євген Котик та заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Валерій Бушков зустрілись з представниками Держмитслужби з метою обговорення процедури пришвидшення проходження митного контролю вантажів, які отримали статус гуманітарної допомоги за рішенням Мінсоцполітики.

За словами першого заступника Міністра, Міністерством соціальної політики спільно з представниками Урядово-громадської ініціативи ,,Разом проти корупціїˮ розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України „Деякі питання організації ведення Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомогиˮ, яким зокрема передбачається створення єдиної інформаційної системи ведення Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги та реєстру вантажів (товарів), коштів, у тому числі в іноземній валюті, виконаних робіт, наданих послуг гуманітарною допомогою.

Введення в дію Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги дозволить запровадити належний електронний обмін інформацією між Мінсоцполітики та Держмитслужбою та, як наслідок, прискорити проходження митного контролю гуманітарних вантажів.

”Для Мінсоцполітики є важливим, щоб люди, які потребують гуманітарної допомоги, могли її отримувати якнайшвидше”, - наголосив Євген Котик.

На першому етапі Державним підприємством ,,Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики Україниˮ проведено роботи щодо завантаження даних Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги до Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги. Зазначена інформація є загальноступною за посиланням.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»