• Посилання скопійовано

Погашення векселів: роз'яснює ДФСУ

Податковий вексель вважається погашеним у разі документального підтвердження факту цільового використання спирту етилового для виробництва продукції

Погашення векселів: роз'яснює ДФСУ

ДФСУ у листі від 12.11.2014 р. №10248/7/99-99-21-02-17 повідомила, що до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого, що використовується для виробництва вермутів, видається податковий вексель на суму податку, нарахованого на обсяг спирту, що отримується виходячи із встановленої ставки.

Податковий вексель вважається погашеним у разі документального підтвердження факту цільового використання спирту етилового для виробництва продукції.

Для погашення податкового векселя векселедавець подає векселедержателю довідку про цільове використання спирту етилового у перерахунку на 100-відсотковий спирт етиловий, яка складається на основі первинних документів та погоджується з представником податкового поста, встановленого на підприємстві, де використовують спирт етиловий за нульовою ставкою.

Тобто у випадку отримання спирту за нульовою ставкою акцизного податку для виробництва вермуту має бути виготовлено саме цю продукцію, підставою для погашення податкового векселя є Довідка про цільове використання спирту етилового, яка складається на підставі первинних документів та погоджується з представником податкового поста.

Підставою для погашення векселя є підтвердження випуску вермутів маркованих марками акцизного податку та готових для реалізації кінцевому споживачу.

При цьому, податківці наголошують на необхідності  погашення податкових векселів при виробництві вермутів тільки за умови надання первинних документів щодо випуску зазначеної продукції, готової для реалізації кінцевому споживачу.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»