• Посилання скопійовано

Імпорт устаткування, яке працює на відновлюваних джерелах енергії: що з ПДВ?

Чи застосовується режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій із ввезення на митну територію України товарів, зазначених у п. 197.16 ПКУ? Консультує ДФСУ

Імпорт устаткування, яке працює на відновлюваних джерелах енергії: що з ПДВ?

ДФСУ у підкатегорії 101.12 ресурсу «ЗІР» зазначила, що режим звільнення від оподаткування операцій із ввезення на митну територію України товарів, зазначених у п. 197.16 ПКУ, застосовується за умови, що такі товари включені до переліку, затвердженого Кабінетом Міністрів України (із зазначенням їх кодів згідно з УКТ ЗЕД).

До затвердження такого переліку, операції з ввезення на митну територію України товарів, зазначених у п. 197.16 ПКУ, оподатковуються ПДВ на загальних підставах.     

Нагадаємо, що відповідно до п. 197.16 ПКУ звільняються від оподаткування ПДВ операції із ввезення на митну територію України:

- устаткування, яке працює на відновлюваних джерелах енергії, енергозберігаючого обладнання і матеріалів, засобів вимірювання, контролю та управління витратами паливно-енергетичних ресурсів, обладнання та матеріалів для виробництва альтернативних видів палива або для виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії;     

- матеріалів, устаткування, (комплектуючих, що використовуються для виробництва:

  • устаткування, яке працює на відновлюваних джерелах енергії;
  • матеріалів, сировини, устаткування та комплектуючих, які будуть використовуватися у виробництві альтернативних видів палива або виробництві енергії з відновлюваних джерел енергії;     
  • енергозберігаючого обладнання і матеріалів, виробів, експлуатація яких забезпечує економію та раціональне використання паливно-енергетичних ресурсів;
  • засобів вимірювання, контролю та управління витратами паливно-енергетичних ресурсів.     

Операції із ввезення на митну територію України зазначених у п. 197.16 ПКУ товарів звільняються від оподаткування ПДВ, якщо ці товари застосовуються платником податку для власного виробництва та якщо ідентичні товари з аналогічними якісними показниками не виробляються в Україні.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»