• Посилання скопійовано

Підприємець на загальній системі оподаткування — неплатник ПДВ показує вартість придбаних ТМЦ у графі 5 Книги обліку доходів і витрат з ПДВ

Підприємець на загальній системі оподаткування — неплатник ПДВ. Як показувати вартість придбаних товарно-матеріальних цінностей у графі 5 Книги обліку доходів і витрат — з ПДВ чи без?

Оскільки ви неплатник ПДВ, то загальна вартість придбаних товарно-матеріальних цінностей повинна фігурувати в складі витрат разом із сумою ПДВ, який до неї входить.

Графа 5 Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізособи-підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність (далі — Книга), — одна із граф блоку витрати виробництва (обігу) (сьогодні витрати операційної діяльності).

Отже, загальну вартість придбаних товарно-матеріальних цінностей у ній показують, дотримуючись вимог до витрат операційної діяльності згідно з п. 177.4 ст. 177 р. III ПКУ.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»