• Посилання скопійовано

Для переходу на спрощену систему подайте заяву до 14 червня

Міндоходів нагадує платникам податків, які бажають перейти на спрощену систему оподаткування з ІІІ кварталу, 14 червня - останній день подачі заяви

Для переходу на спрощену систему подайте заяву до 14 червня

Суб’єкти господарювання, які планують з ІІІ кварталу поточного року перейти на спрощену систему оподаткування, повинні подати відповідну заяву до територіального органу Міндоходів. Зробити це слід не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Тобто, останній день подання такої заяви – 14 червня 2013 року.

Новостворені фізичні особи – підприємці І та ІІ груп також подають за місцем реєстрації заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування. Якщо заява подана до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, платниками єдиного податку вони стають з першого числа місяця, наступного за місяцем видачі свідоцтва.

Водночас, новостворені суб’єкти господарювання третьої – шостої групи, які подали відповідну заяву протягом 10 днів з дня державної реєстрації, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації. Слід зазначити, що разом із заявою суб’єкти господарювання подають до територіального органу Міндоходів розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передбачено ст. 298 Податкового кодексу.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»