• Посилання скопійовано

Нові правила — українських водіїв зобов'яжуть возити з собою поліс автоцивілки

Купівля страхівки онлайн не звільняє від необхідності пред'являти поліс патрульним

Нові правила — українських водіїв зобов'яжуть возити з собою поліс автоцивілки

Незабаром українським водіям додадуть клопоту - уряд готується прийняти зміни в правила дорожнього руху, щоб водії не ухилялися від обов'язкової страхівки. Відповідний проект наказу днями схвалила Нацкомфінпослуг і опублікувала його на своєму веб-сайті, - передає UBR.ua.

Зміни полягають в тому, що тепер українських водіїв зобов'яжуть мати при собі поліс автоцивілки. Правило буде поширяться і на тих, хто придбав страхівку онлайн. Втім, їхати за папером в офіс страховика зовсім не обов'язково - підійде і будь-яка електронна копія. Простіше кажучи, поліцейському можна буде показати документ з екрану смартфона.

Слід зазначити, що за даними МТСБУ, популярність електронних полісів в Україні стрімко набирає обертів. Якщо в лютому, коли уряд офіційно дав старт онлайн страхівкам, їх придбали всього 766 штук. То вже в липні поліси онлайн купили 9,8 тис. українців.

Разом з тим, схоже, у поліції виникли труднощі з перевіркою електронних страхівок. Хоча для цих цілей був створений спеціальний реєстр, за яким, до слова, перевіряти поліс потрібно буде й надалі.

Крім того, діючі до цих пір правила не звільняли водія від необхідності мати при собі поліс, правда, ніяк не обговорювали, що робити прогресивним автолюбителям, які купують страхівку в мережі.

Тому чиновники визнали за благо зобов'язати і останніх мати при собі документ, нехай навіть в електронному вигляді. Нові правила вступлять в силу, як тільки проект буде прийнятий на засіданні Кабміну.

Кількість придбаних онлайн полісів автоцивілки у 2018 році. Дані МТСБУ

***

Читайте також:

Джерело: UBR

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»