• Посилання скопійовано

Коли введуть нові тарифи на газ для населення

Нові тарифи на газ для населення в Україні введуть тільки на початку опалювального сезону

Коли введуть нові тарифи на газ для населення

Про це в ефірі програми “Події” на телеканалі “Україна” заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

Так, за його словами, підвищення тарифів на газ не зачепить соціально незахищених українців.

“Програма субсидій, яка була запущена попереднім урядом, себе виправдала. Ті громадяни України, доходи яких не дозволяють платити за новими тарифами, відповідно більше платити не будуть. Їх можливості будуть повністю покриті субсидіями. А ті, хто володіють великими квартирами, будинками, басейнами , будуть платити ринкову ціну за газ “, – запевнив Петренко.

Крім того за його словами, нові тарифи будуть введені тільки на початку опалювального сезону. Тому громадяни, які можуть претендувати на субсидії, ще мають можливість подати заявки на їх отримання. А тим, хто вже їх оформив, нічого переоформляти не треба.

Зміну ціни на газ прокоментував і Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«6 млн родин, які сьогодні отримують субсидії, переходу на єдину ціну на газ не відчують. І розмір їх платежів за газ залишиться тим самим. Тільки держава буде сплачувати більшу частку, компенсуючи їм підвищення ціни. Для 6 млн. родин, а це 14 млн. українців, малозабезпечених українців, нічого з початком опалювального сезону не зміниться», - сказав він.

Павло Розенко також підкреслив, що всім, хто вже отримує субсидії їх розмір буде перерахований з 1 травня автоматично. «Цим 6 мільйонам родин не треба жодних повторних звернень до управлінь соцзахисту, не треба подавати жодних додаткових документів. Все буде зроблено в автоматичному режимі», - запевнив він.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що Уряд вже прийняв рішення про збільшення у державному бюджеті України суми на субсидії щонайменше на 5,3 млрд. грн. «Таким чином, на субсидії у 2016 році буде виділено загалом понад 40 млрд. грн. За нашими розрахунками, цієї суми вистачить для того, щоб покрити витрати на газ для малозабезпечених громадян України», - наголосив Павло Розенко.

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»