• Посилання скопійовано

Положення про порядок призначення житлових субсидій буде оновлено

Мінсоцполітики оприлюднило проект постанови КМУ, яким пропонує вдосконалити механізм надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі

Положення про порядок призначення житлових субсидій буде оновлено

Мінсоцполітики оприлюднило проект постанови КМУ, яким пропонує вдосконалити механізм надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Зокрема, проектом акта в новій редакції викладено Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Зокрема, передбачається, що виплата житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі проводитиметься структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районної держадміністрації, виконавчого органу міської ради шляхом перерахування коштів на рахунок одержувача субсидії або пільговика, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ ,,Укрпошта”.

При цьому дані про виплатні реквізити осіб, які отримують пенсію, будуть отримані від Пенсійного фонду України, і такі особи, як і раніше, отримуватимуть субсидію у готівковій формі, а також пільги у готівковій формі таким же шляхом, як отримують пенсію.

У зв’язку з цим проектом акта визначаються розпорядники коштів нижчого рівня бюджетної програми для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі: регіональні та місцеві органи соціального захисту населення.

Фінансування здійснюватиметься Мінсоцполітики регіональним органам соціального захисту населення на підставі поданих ними заявок, сформованих за даними місцевих органів соціального захисту населення.

Також проектом акта визнається такою, що втратила чинність, постанова КМУ від 23.08.2016 р. № 534, якою затверджено Порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, оскільки після запровадження надання субсидій у грошовій формі не проводиться розрахунок невикористаних сум субсидій.

Очікується, що ця постанова набере чинності з 1 жовтня 2019 року.     

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»