• Посилання скопійовано

OpenDataBot: Четверта частина податкового боргу ФОП належить сотні підприємців

100 фізосіб - підприємців винні державі 1,1 млрд гривень. В той час загальна сума податкового боргу ФОП — 3,8 млрд гривень

 OpenDataBot: Четверта частина податкового боргу ФОП належить сотні підприємців

Четверта частина податкового боргу ФОП належить сотні фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляє сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot.

На 5 травня 2017 року загальний податковий борг ФОП становить 3,8 млрд. гривень. В той час податковий борг топ-боржників дорівнює 1,1 млрд гривень.

 

Чому це важливо

ФОП відповідає за зобов’язаннями своїм майном. Якщо у фізособи немає майна, держава немає механізму впливу.

Податки — це переважна складова державного бюджету. Якщо частина фізичних-осіб підприємців може вільно ухилятися від сплати податків — частина громадян не зможе отримати блага, які належать їм по закону.

 

«Кримінальна справа за несплату боргу може відкриватися тільки в деяких випадках По-перше, повинні бути докази умисної невиплати боргу: виведення коштів за кордон, переведення активів на інші компанії. По-друге, сума боргу в залежності від ситуації повинна перевищувати від 800 тисяч до 4 млн гривень»,  – розповіла Наталія Куріленко, старший радник, керівник податкової практики «Соколовський і Партнери».

Державна фіскальна служба не розрізняє податковий борг, що лежить на бізнесі, від особистого податкового боргу. Так найбільший боржник – Волчков Валерій Миколайович має податковий борг в 280 млн гривень, проте цей борг рахується за ним, як за фізичною особою.

Ярина Роман Олександрович (97 млн), Моісєєва Лілія Едуардівна (52 млн), Другак Володимир Іванович (27 млн.)  - лідери по несплаті податків. Вони мають такі податкові борги як фізичні особи-підприємці.

Топ-боржників ФОП можна подивитися тут

Джерело: OpenDataBot

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»