• Посилання скопійовано

Ліцензійні умови для кредитних спілок зазнали змін

Розпорядженням №719 Держфінпослуг внесла зміни до Ліцензійних умов здійснення діяльності кредитних спілок з надання фінансових послуг.

Зміни стосуються насамперед поняття «залучені кошти». До останніх віднесли не тільки кошти, залучені від банків, інших установ та організацій, але також залучені у вигляді внесків членів кредитної спілки на депозитні рахунки.

Для використання коштів членів спілки, внесених як внесок на депозитний рахунок, для видачі кредитів необхідно буде отримувати ліцензію на здійснення діяльності з надання фінансових кредитів за рахунок залучених коштів. Раніше такі операції можна було здійснювати за ліцензією на залучення внесків членів кредитної спілки на депозити.

Кредитні спілки, що отримали ліцензію на здійснення діяльності із залучення внесків членів кредитної спілки на депозитні рахунки до набрання чинності розпорядженням, зможуть кредитувати за рахунок цих внесків у межах вже отриманої, діючої ліцензії до закінчення терміну її дії.

Змінюються також терміни дії ліцензій. Як передбачено законом і тепер, вперше ліцензія видаватиметься терміном на 3 роки. Якщо ж до ліцензіата протягом дії ліцензії не застосовувалися заходи впливу за порушення законодавства, що регулює діяльність з надання фінансових послуг, а також законодавства у сфері попередження та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, то ліцензія, видана вдруге, вважатиметься безстроковою (чинне законодавство передбачає у цьому випадку 5-річний термін).

Зміни стосуються також вимог до документів, що подаються для отримання ліцензії.

 

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»