• Посилання скопійовано

Контроль за дотриманням ліцензійних умов охоронної діяльності здійснюватиметься по-новому

МВС затвердило новий Порядок контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності

Контроль за дотриманням ліцензійних умов охоронної діяльності здійснюватиметься по-новому

МВС наказом від 09.08.2013 р. № 761 затвердило новий Порядок контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності, який поширюється на всіх суб'єктів господарювання (юросіб та ФОП), які отримали ліцензії МВС на провадження охоронної діяльності.

Порядок контролю поширюється на всіх суб'єктів господарювання (юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), які отримали ліцензії Міністерства внутрішніх справ України на провадження охоронної діяльності.

Згідно з Порядком, планові перевірки додержання ліцензіатами Ліцензійних умов проводяться органами контролю відповідно до річних або квартальних планів перевірок, які затверджуються розпорядчим документом органу контролю до 1 грудня року, що передує плановому, або до 25 числа останнього місяця кварталу, що передує плановому.

Позапланова перевірка в разі звернення фізичних та юридичних осіб про порушення ліцензіатом вимог законодавства здійснюється тільки за наявності письмової згоди МВС на її проведення.

Позапланова перевірка не може здійснюватися з одних і тих самих питань за період, який вже перевірявся, за винятком випадків, якщо така перевірка здійснюється на виконання рішення суду, в межах досудового провадження, чи з метою перевірки виконання розпорядження про усунення порушень Ліцензійних умов із зазначеного питання. 

Строк проведення перевірки не може перевищувати для:

- планової - 15 робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва — 5 робочих днів;

- позапланової - 10 робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва - 2 робочих днів.

Продовження строку проведення планової чи позапланової перевірки не допускається.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»