• Посилання скопійовано

Підприємці не можуть отримати дозвіл на спеціальне водокористування

Облдержадміністрації відмовляються приймати документи на отримання дозволу

На адресу Держпідприємництва  надходять чисельні звернення суб’єктів господарювання щодо неможливості одержання дозволу на спеціальне водокористування.

Проблема виникла у зв’язку з призупиненням Департаментами екології та природних ресурсів деяких облдержадміністрацій прийому документів на отримання дозволу на спеціальне водокористування, з причин внесення змін до Водного кодексу України Законом України від 09.04.2014 № 1193-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру».

Для вирішення зазначеної проблеми, Держпідприємництвом  була проведена нарада за участю представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної служби геології та надр України та Державного агентства водних ресурсів України.

Так, з позиції облдержадміністрацій, на сьогодні відсутній перелік документів, які необхідно подати на одержання дозволу для їх передачі центральним органам виконавчої влади, які зазначені у частині п'ятій статті 49 Водного кодексу України, з метою надання ними своїх висновків.

Проте, представником Державного агентства водних ресурсів України повідомлено, що є Порядок погодження та видачі дозволів на спеціальне водокористування (затверджений постановою КМУ від 13.03.2002 № 321), яким до приведення всієї нормативної бази до зазначеного вище Закону, можна керуватися.

За результатами наради було вирішено, що Держпідприємництвом, спільно з відповідними органами, буде підготовлено інформаційний лист на адреси облдержадміністрацій щодо неправомірності такого призупинення прийому документів.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»