• Посилання скопійовано

Будівельники зможуть отримувати ліцензію через інформаційну систему

Система інтегрована в Єдиний державний портал адміністративних послуг

Будівельники зможуть отримувати ліцензію через інформаційну систему

Суб'єкти господарювання, що займаються будівництвом об'єктів із середніми та значними наслідками, зможуть подавати документи для отримання ліцензії через інформаційну систему. Дана система інтегрована в Єдиний державний портал адміністративних послуг.

Електронні документи, необхідні для ліцензування, представляються здобувачем через систему у вигляді заповнених електронних форм або завантажених файлів, підписаних ЕЦП. Після завантаження документів створюється реєстраційна картка, яка перевіряється уповноваженою особою ДАБІ. Картці присвоюється індивідуальний номер, за допомогою якого ліцензіат може відстежити статус поданої заявки.

Крім того, при прийомі документів, направлення їх на розгляд до ліцензійної комісії ДАБІ, а також при прийнятті рішення про ліцензування система автоматично відправляє відповідний лист ліцензіату.

Інформація в системі захищена належним чином із застосуванням комплексної програми, що складається із сукупності організаційних та інженерно-технічних заходів, спрямованих на попередження витоку, перехоплення, втрати, знищення, модифікації і блокування інформації.

Порядок функціонування інформаційної системи при здійсненні ліцензування господарської діяльності з будівництва об'єктів, що відносяться по класу наслідків (відповідальності) до об'єктів з середніми і значними наслідками, затверджений наказом Мінрегіонрозвитку від 9 серпня 2017 року № 194, який вступить в силу після опублікування.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»