• Посилання скопійовано

Стартує кампанія декларування доходів за 2012 рік

До уваги громадян! З 1 січня 2013 року, відповідно до Податкового кодексу України, розпочинається кампанія декларування доходів за 2012 рік

Стартує кампанія декларування доходів за 2012 рік

Для зручності й покращення обслуговування підприємців та громадян Державна податкова служба України запроваджує сервіс – «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дозволятиме заповнити декларацію на веб-порталі Державної податкової служби України

Створивши електронну версію Декларації про майновий стан і доходи, користувач сервісу зможе надіслати її до податкового органу в електронному вигляді. 

Податкова служба нагадує, що для надсилання податкової звітності в електронному вигляді, платникам податків необхідно безкоштовно отримати в представництві Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України (АЦСК ІДД ДПС) посилений сертифікат ключа. 

Фізичним особам необхідно надати наступні документи: 

– заповнену та підписану заяву-приєднання до Договору ЕЦП (у двох примірниках); 

– заповнену та підписану заяву на реєстрацію для отримання сертифіката ключа встановленого зразку та дозвіл на використання персональних даних підписувача для реєстрації підписувача у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДПС та формування посиленого сертифікату відкритого ключа; 

– копії паспортів заявника та підписувачів (копії 1-4 сторінок), засвідчені власноручними підписами власників паспортів (у разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного номеру, копія сторінки паспорту з відміткою про таку відмову); 

– копію облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру ДРФО). *Якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного номеру, копія облікової картки платника податків не подається. 

У разі неможливості особистої присутності заявника в АЦСК ІДД ДПС, він може бути представлений довіреною особою. У цьому випадку заявник надає нотаріально засвідчену довіреність, на здійснення процедури реєстрації заявника у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДПС. 

До розгляду не приймаються документи, які мають підчистки, дописки, закреслені слова, інші незастережні виправлення або написи олівцем, а також мають пошкодження, внаслідок чого їх текст неможливо прочитати. 

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»