• Посилання скопійовано

Запроваджено інструкцію щодо правил етичної поведінки співробітників ДФС

Інструкція охоплює всі вимоги чинного антикорупційного законодавства та роз’яснює, як їх застосовувати в роботі

Запроваджено інструкцію щодо правил етичної поведінки співробітників ДФС

Головним управлінням внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби реалізовано низку ініціатив, спрямованих на недопущення корупційних проявів серед співробітників ДФС та забезпечення невідворотності покарання у разі вчинення корупційних правопорушень. Про це розповів заступник начальника Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Сергій Мартинов.

За його словами, однією з таких ініціатив стало запровадження інструкції щодо правил етичної поведінки співробітників ДФС та запобігання корупційним проявам. Документ було розроблено спільно з іноземними експертами за стандартами Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки.

«Цим документом чітко визначено обов’язки співробітників з інформування Головного управління внутрішньої безпеки щодо спроб їх залучення до корупційних дій з боку сторонніх осіб, поважного відношення до громадян, а також нерозголошення службової інформації», – зазначив Сергій Мартинов.

За словами посадовця, інструкція охоплює всі вимоги чинного антикорупційного законодавства та роз’яснює, як їх застосовувати в роботі.

Для співробітників та громадян також розроблено низку агітаційних матеріалів, в яких зазначається порядок дій у разі виявлення проявів корупції та розповідається про те, куди необхідно звернутися у разі неправомірних дій з боку посадових осіб органів ДФС.

Матеріали будуть розміщені в пунктах митного оформлення  та центрах обслуговування платників.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»