• Посилання скопійовано

Затверджено Реєстр заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу

Мінфін затвердив Порядок ведення та форму Реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу

Затверджено Реєстр заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу

Наказом Мінфіну від 30.05.2017 р. №540 затверджено:

1) форму Реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу;

2) Порядок ведення реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу. Цей Порядок визначає процедуру внесення інформації до Реєстру заяв, систему обліку інформації про заяви та інші документи, пов'язані з наданням розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу, та механізм ведення такого Реєстру заяв.

Занесення даних до Реєстру заяв забезпечується контролюючим органом, у якому обліковуються грошові зобов'язання чи податковий борг платника податків або до якого подано заяву про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу. За кожною із отриманих заяв до Реєстру заяв вносяться дані, визначені ПКУ, згідно із формою Реєстру заяв.

Операційний день для отримання заяв дорівнює робочому часу робочого дня контролюючого органу.

Інформація про заяви, отримані протягом операційного дня, що підтверджується відміткою контролюючого органу, вноситься до Реєстру заяв протягом операційного дня їх отримання у хронологічному порядку їх надходження.

У разі надходження заяви після завершення операційного дня інформація про таку заяву вноситься до Реєстру заяв протягом наступного операційного дня.

Контролюючі органи мають забезпечити своєчасне внесення інформації до Реєстру заяв протягом двох робочих днів з дня прийняття або отримання рішення про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу та/або укладення відповідного договору з платником податків. Інформація, що вноситься до Реєстру заяв, відображається датою, зазначеною у відповідному документі.

Реєстр заяв буде розміщений на офіційному веб-порталі ДФСУ, вестиметься у відкритому доступі та оновлюватиметься щодня в міру надходження.

З огляду на це, ДФСУ доручено забезпечити протягом 120 днів розробку власного програмного забезпечення для виконання вимог цього наказу.

 Цей наказ набере чинності з дня, що настає за днем його офіційного опублікування. Точна дата публікації поки що невідома.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»