• Посилання скопійовано

Як змінився порядок оскарження рішень ППР через Закон №466?

У платників податків, що пропустили термін оскарження рішень ДПС по поважним причинам з’явилась можливість подати клопотання про поновлення пропущеного строку

Як змінився порядок оскарження рішень ППР через Закон №466?

ДПС у Донецькій області інформує, що відповідно до Закону України від 16.01.2020 р. №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавств» внесено зміни до ст. 56 Кодексу в частині адміністративного оскарження рішень контролюючих органів.

Відтепер у платників податків, що пропустили термін оскарження рішень контролюючих органів по поважним причинам з’явилась можливість подати клопотання про поновлення пропущеного строку на подання скарги в адміністративному порядку та копіями підтверджуючих документів поважності причин його пропуску. Подати таке клопотання можна протягом шести місяців з дати закінчення пропущеного строку для подачі скарги.

Скарги на рішення територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, подаються до центрального органу виконавчої, що реалізує державну податкову політику.

Стаття 56 Кодексу доповнена новим п. 56.3-1, в якому сказано, що скарги подають до контролюючого органу, який прийняв оскаржувані рішення відносно нерезидентів, які здійснюють в Україні діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва:

  • рішення взяття на податковий облік нерезидента;
  • ППР, винесене у зв’язку з визначення грошового зобов’язання у порядку, передбаченому пп. 141.4.2 Кодексу;
  • ППР, винесене у порядку, передбаченому пп. 117.1 та 117.4 Кодексу;
  • ППР, винесене у визначеному пп. 133.3 Кодексу порядку.

У разі прийняття контролюючим органом рішення про відмову у задоволенні скарги щодо нерезидентів, платник може оскаржити рішення територіального органу державної податкової служби, звернувшись до контролюючого органу вищого рівня.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»