• Посилання скопійовано

Відновлення енергетичної інфраструктури України: комітет ВРУ рекомендує підтримати закони

Комітет Гетманцева підтримав законопроєкти №8196 та №8197 про звільнення від ПДВ та ввізного мита товарів, які ввозяться на територію України СГ, які провадять госпдіяльність з виробництва електрогенераторних установок на території України

Відновлення енергетичної інфраструктури України: комітет ВРУ рекомендує підтримати закони

Раніше ми повідомляли про реєстрацію у ВРУ законопроєктів №8196 та №8197 щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України.  Ними пропонувалося звільнити від оподаткування ПДВ та ввізним митом товари, що надаються безоплатно, як допомога від донорів, та ввозяться на територію України суб’єктами господарювання, що провадять окремі види господарської діяльності на ринку електричної енергії (виробництво електричної енергії, передача електричної енергії, розподіл електричної енергії), які згідно зі законом підлягають ліцензуванню Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, для цілей відновлення інфраструктури таких підприємств.

Сьогодні, 1 грудня, на черговому засіданні Комітету з податкової політики ВРУ було прийнято рішення рекомендувати ВРУ прийняти законопроєкти №8196 та №8197. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі

Він також наголосив, що конструктивно домовились на Комітеті швидко до другого читання доопрацьовувати його, у тому числі в частині поштових відправлень та розповсюдження на фізичні особи. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»