• Посилання скопійовано

Затверджено зміни щодо зарахування частини акцизного податку з пального до місцевих бюджетів

20 вересня Кабмін затвердив зміни щодо зарахування частини акцизного податку з пального до бюджетів місцевого самоврядування у 2017 році

Затверджено зміни щодо зарахування частини акцизного податку з пального до місцевих бюджетів

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Згідно з постановою КМУ від 20.09.2017 р. №726, рівень акцизного податку з пального (виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України), що надходитиме до місцевих бюджетів, буде не меншим, ніж у 2016-му році.

 

У чому суть?

Постановою  затверджено:

  • частки для зарахування до бюджетів місцевого самоврядування частини (13,44%) акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального у другому півріччі 2017 року;
  • нарахування за даними декларацій сум акцизного податку з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі пального за 2016 рік.

Постановою також передбачено механізм компенсації бюджетам місцевого самоврядування недонадходжень у 2017 році акцизного податку з пального порівняно з фактичними нарахуваннями роздрібного акцизу з пального на відповідній території у 2016 році.

 

Що далі?

Ці зміни, які передбачає постанова, сприятимуть належному фінансовому забезпеченню місцевих бюджетів у 2017 році.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»