• Посилання скопійовано

Податок на яхти і вертольоти скасують

Нині ввезення патрульного катера коштує мільйон гривень

Літаки, вертольоти та яхти ввозитимуть до України безкоштовно. Законопроекти про нульову ставку ПДВ при ввезенні літальних апаратів, а також катерів і яхт підготувало Міністерство інфраструктури.

У пояснювальній записці з приводу податку на ввезення суден йдеться про те, що митний тариф на ввезення одного патрульно-рятувального катера типу «Patrol 150 SAR» становить понад 1 млн грн, лоцманського катера типу «Балтійський» ? також понад 1 млн грн.

«За 2011 рік при ввезенні на митну територію України тільки морськими перевізниками було сплачено понад 3 мільйонів гривень, що не стимулює вітчизняного перевізника до оновлення рухомого складу за власний кошт», — йдеться у записці.

Метою прийняття закону є створення сприятливих економічних умов вітчизняним перевізникам «для придбання сучасного флоту з метою безпечного та якісного перевезення пасажирів відповідно до міжнародних вимог і стандартів шляхом зменшення витрат, пов’язаних зі сплатою митного тарифу при ввезенні на митну територію України придбаних іноземних судів».

Подібну мету зазначено і в записці з приводу податку на літаки та вертольоти.

 

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»