• Посилання скопійовано

Повернення сплачених сум екологічного податку

Повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань здійснюється виключно на підставі заяви

Статтею 43 ПКУ визначено умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань.

На підставі зазначеної статті спільним наказом Державної податкової адміністрації України, Міністерства фінансів України, Державного казначейства України від 21.12.2010 р. №974/1597/499, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.12.2010 р. за №1386/18681 (далі -- наказ), затверджено Порядок взаємодії органів державної податкової служби, місцевих фінансових органів та органів Державного казначейства України в процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань (далі -- Порядок).

Відповідно до п. 5 Порядку повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань у випадках, передбачених податковим законодавством, здійснюється виключно на підставі заяви платника податку (за винятком повернення надміру утриманих (сплачених) сум податку на доходи фізичних осіб, які розраховуються органом ДПС на підставі поданої платником податків податкової декларації за звітний календарний рік шляхом проведення перерахунку за загальним річним оподатковуваним доходом платника податку), яка може бути подана протягом 1095 днів з дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми.

Заява подається платником податку до органу ДПС за місцем перебування на податковому обліку в довільній формі (п. 6 Порядку).

Джерело: ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»