• Посилання скопійовано

Як заповнити поле «Призначення платежу» у разі сплати податкового боргу?

Якщо є борг з ЄСВ, то у полі «Призначення платежу» має зазначатися код виду сплати «140», а якщо борг виник з податків та зборів, то потрібно зазначати код виду сплати «145»

Як заповнити поле «Призначення платежу»  у разі сплати податкового боргу?

ДПС у Запорізькій області нагадує, що за кожним видом сплати податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру зарахованих коштів оформлюється розрахунковий документ на переказ.

За правильність заповнення реквізитів в платіжних документах  відповідальність несе платник податків, а не банківська установа, тому потрібно бути пильними.

Для того, щоб уникнути помилок  при сплаті  платежів, необхідно дотримуватися  вимог наказу Мінфіну №666.

У цьому Порядку наведені приклади заповнення поля «Призначення платежу» у різних випадках.

Особливу увагу при заповненні цього поля необхідно приділяти правильності визначення коду видів сплати (їх перелік наведено в додатку до наказу  №666).

Так, платники податків, які мають податковий борг або борг з єдиного соціального внеску при заповненні реквізитів розрахункового документа у полі «Призначення платежу» мають зазначати код виду сплати «140» - надходження до бюджету у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску.

При сплаті розстрочених або відстрочених грошових зобов’язань або податкового боргу у полі «Призначення платежу» розрахункового документа необхідно зазначати код виду сплати «145» - надходження розстрочених (відстрочених) сум.

Розстрочення та відстрочення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску законодавством не передбачено.

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»