• Посилання скопійовано

Спадщина, отримана кримчанином, оподатковується ПДФО та військовим збором

Адже на сьогодні, як пояснюють податківці, фізичні особи, які мають податкову адресу на території ВЕЗ «Крим», з метою оподаткування прирівнюються до нерезидентів

Спадщина, отримана кримчанином, оподатковується ПДФО та військовим збором

ДФСУ у листі від 09.03.2016 р. №2463/Б/99-95-42-02-14 нагадує, що згідно з Законом №1636 фізична особа, яка має податкову адресу (місце проживання), на території ВЕЗ "Крим", прирівнюються з метою оподаткування до нерезидента.

Доходи з джерелом їх походження в Україні, що нараховуються (виплачуються, надаються) на користь нерезидентів, оподатковуються за правилами та ставками, визначеними для резидентів (з урахуванням особливостей, визначених деякими нормами цього розділу для нерезидентів).

Відповідно до пп. 174.2.3 ПКУ для будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем - нерезидентом від спадкодавця - резидента, застосовується ставка 18 %.

Особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємці.

Крім того, фізичні особи - нерезиденти є також платниками військового збору.

Отже, дохід у вигляді вартості успадкованого майна, отриманий фізичною особою, яка зареєстрована та проживає на території ВЕЗ "Крим", від фізичної особи - резидента, незалежно від ступеня їх споріднення, оподатковується ПДФО 18 % та військовим збором 1,5%.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»