• Посилання скопійовано

Організація поїздки фізособи за рахунок підприємства: що з ПДФО?

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб окремих видів доходів

Організація поїздки фізособи за рахунок підприємства: що з ПДФО?

ДФСУ у листі від 07.12.2016 р. №26504/6/99-99-13-02-03-15 нагадала, що згідно з пп. "е" пп. 164.2.17 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, дохід, отриманий таким платником як додаткове благо у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни.

Якщо додаткові блага надаються у негрошовій формі, сума податку об'єкта оподаткування обчислюється за правилами, визначеними п. 164.5 ПКУ.

На підставі вищенаведеної норми податківці зробили висновок.

Якщо підприємство за свій рахунок оплачує послуги з організації поїздок фізичних осіб, які не пов'язані з виконанням ними обов'язків трудового найму або за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з цими особами, то вартість наданих послуг включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу таких осіб як додаткове благо та оподатковується ПДФО на загальних підставах.

При цьому не слід забувати й про оподаткування військовим збором такого додаткового блага за ставкою 1,5%.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»