• Посилання скопійовано

Продаж або дарунок кримчанином нерухомості на материковій частині України: що з оподаткуванням?

Дохід таких осіб від операцій з продажу більш як одного об'єкту нерухомості оподатковується ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%

Продаж або дарунок кримчанином нерухомості на материковій частині України: що з оподаткуванням?

ДФС у Сумській області у листі від 23.10.2017 р. № 2333/ІПК/18-28-17-02-22 зазначила, що відповідно до п. 5.3 Закону №1636-VII фізичні особи, які мають податкову адресу (місце проживання) на території ВЕЗ "Крим", з метою оподаткування прирівнюються до нерезидентів.

Тому дохід таких осіб від операцій з продажу більш як одного об'єкту нерухомості оподатковується ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Також вартість будь-якого об'єкта спадщини (подарунка), що успадковуються спадкоємцем від спадкодавця - нерезидента оподатковується ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Отже, якщо такі об'єкти нерухомості будуть не продані, а подаровані іншій фізособ-резиденту, вартість такого подарунку також буде оподатковуватись.

Крім того, податківці також нагадують, що дохід, отриманий громадянами, зазначається в декларація про майновий стан і доходи та подається за місцем реєстрації до 1 травня року, що настає за звітним.

***

Читайте також:

Фізособа з Криму продає автомобіль: що з податками?

Як оподатковується спадщина, отримана кримчанином 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Сумській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»