• Посилання скопійовано

Витрати на діагностику, тестування та лікування від COVID-19 пропонують включити до податкової знижки

Законопроєктом №4646 пропонується включити до податкової знижки з ПДФО витрати громадян на діагностику, тестування та лікування COVID-19, а також на вакцинування та страхування на випадок захворювання на COVID-19

Витрати на діагностику, тестування та лікування від COVID-19 пропонують включити до податкової знижки

26 січня 2021 року у ВРУ зареєстровано  проєкт Закону №4646 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо включення до податкової знижки з податку на доходи фізичних осіб витрат громадян на діагностику, тестування та лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, вакцинування та страхування на випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2". Його авторами є О. Порошенко, Н. Южаніна, І. Геращенко та інші.

Ним пропонується розширити перелік витрат, які можуть бути включені до податкової знижки з ПДФО, витратами на:

  • діагностику, тестування та лікування коронавірусної хвороби COVID-19, витратами на вакционування для профілактики коронавірусної хвороби COVID-19,
  • страхування на випадок захворювання коронавірусної хворобою COVID-19 як такої фізичної особи, так і членів сім’ї першого ступеня споріднення.

За результатами податкового року фізична особа буде мати право подавати річну декларацію та зменшити розмір оподаткованого доходу на величину таких витрат та отримати з бюджету частину сплаченого ПДФО, а саме 18% від таких витрат.

Відповідні витрати можуть бути понесені для діагностики/тестування/лікування/вакционування/страхування як самої фізичної особи – платника податку, так і її членів сім’ї першого ступеня споріднення – а це батьки, чоловік або дружина, діти, в тому числі усиновлені.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»