• Посилання скопійовано

Бізнесу продовжують блокувати ПН навіть після змін до Порядку

Бізнес не відчуває полегшення та зменшення кількості блокування ПН, а нові критерії ризиковості платників поки тільки збільшують можливості ДПС для подальшого блокування

Бізнесу продовжують блокувати ПН навіть після змін до Порядку

Южаніна у своєму пості в Телеграм-каналі підкреслила, що  у податковому комітеті була проведена нарада за участі голови комітету Д.Гетманцева, в.о. заступника голови ДПС Є.Сокура, заступника міністра фінансів С.Воробей та представників бізнесу, на якій податкова прозвітувала про скорочення кількості заблокованих податкових накладних, запровадження нових механізмів для зменшення випадків блокування.

Проте бізнес цього не відчуває, а нові критерії ризиковості платників, які затвердила ДПС, тільки збільшують можливості податкової для подальшого блокування.

Запевнення про покращення залишаються поки лише словами.

Дії податкової щодо блокування податкових накладних разом із затримкою бюджетного відшкодування продовжують вимивати обігові кошти підприємств, змушуючи все більшу їх кількість згортати свою діяльність в Україні та переміщувати виробничі потужності за кордон.

Поряд із втратою значної кількості людських ресурсів Україна продовжує втрачати активні компанії, що несе значні ризики сплати податків та фінансування оборонних видатків. 

Разом з тим прочитала на ТГ-каналі агенції «Українські новини» відповідь ДПС на її запит.

Протягом 2022 року зупинено реєстрацію 1 736 824 податкових накладних, при цьому найбільша кількість "заблокованих" накладних становила: 303 913 - в листопаді, 265 635 - в липні, 256 603 - в жовтні.

 

Читайте також:

Як удосконалять механізм блокування ПН: результати зустрічі Гетманцева, ДПС та бізнесу

Всі новини на тему блокування ПН та РК дивиться тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»