• Посилання скопійовано

Уряд оновив Порядки роботи СЕА ПДВ та Реєстру заяв на бюджетне відшкодування

Уряд затвердив постанову про приведення у відповідність до нового Закону про використання е-гаманців окремих порядків щодо адміністрування ПДВ. Ці зміни запрацювали з 27 червня

Уряд оновив Порядки роботи СЕА ПДВ та Реєстру заяв на бюджетне відшкодування

Уряд на своєму засіданні 24 червня затвердив постанову щодо приведення положення окремих порядків з адміністрування ПДВ у відповідність до норм Податкового кодексу України з урахуванням змін, внесених ЗУ від 12.01.2023 №2888-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг». Про це повідомив Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

Зокрема, зміни вносяться до:

  • Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість;
  • Порядку ведення Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість;
  • Порядку звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання та ввезення на митну територію України товарів і послуг, передбачених для власних потреб дипломатичних представництв, консульських установ іноземних держав і представництв міжнародних організацій в Україні, а також для використання особами з числа дипломатичного персоналу дипломатичних місій та членами їх сімей, які проживають разом з ними.

27 червня відповідну Постанову КМУ №634 було оприлюднено на сайті Уряду. З її текстом можна ознайомитися тут. Постанова діє з 27 червня.

Аналіз змін до вищенаведених Порядків неведемо в окремій аналітиці.

***

Читайте також: Поточні рахунки для сплати ПДВ – в банках, а платіжні рахунки – в небанківських установах: аналіз змін від КМУ

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»