• Посилання скопійовано

Уряд оновив Порядок роботи ЄРПН: що нового?

Порядок №1246 доповнено новими нормами, що визначають тривалість операційного дня для реєстрації ПН та РК в ЄРПН, та запроваджено механізм скасування реєстрації ПН та РК в ЄРПН.

Уряд оновив Порядок роботи ЄРПН: що нового?

24 вересня Кабміном було затверджено Постанову щодо внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних. Про це повідомив Мельничук у своєму Телеграм-каналі. Поки що тексту постанови немає.

Але Порядок приведено у відповідність до Закону №3706-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану» у частині скасування реєстрації ПН та РК в ЄРПН, у яких відображені операції з вивезення за межі митної території України у митному режимі експорту товарів, до яких застосовано режим експортного забезпечення, і внесення змін до тривалості операційного дня для реєстрації ПН та РК, на який припадає граничний строк реєстрації. 

Зокрема, Порядок  доповнено новими нормами, що визначають тривалість операційного дня для реєстрації ПН та РК в ЄРПН, та запроваджено механізм скасування реєстрації ПН та РК в ЄРПН.

Підкреслимо, що доки не буде запровадження Урядом самого режиму, ці зміни практично не працюватимуть.

А от з дня початку дії режиму почнуть діяти і вищенаведені зміни, і нові форми ПН та РК. Про це ми писали тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»