• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив порядок відкликання держслужбовця з відпустки

Окрім того, також затверджено Порядок відшкодування непередбачуваних витрат державного службовця у зв’язку з його відкликанням із щорічної основної або додаткової відпустки

Кабмін затвердив порядок відкликання держслужбовця з відпустки

Кабмін постановою від 25.03.2016 р. № 230 затвердив Порядок відкликання державного службовця із щорічної відпустки.

До щорічних відпусток, з яких може бути відкликано державного службовця, належать основна та додаткова оплачувані відпустки.

Підставою для відкликання з відпустки є необхідність виконання невідкладного завдання, про яке не було і не могло бути відомо під час надання щорічної відпустки, за умови неможливості виконання такого завдання іншою уповноваженою на це особою.

Рішення про відкликання із щорічної відпустки приймається суб’єктом призначення або керівником державної служби.

Про прийняте рішення служба управління персоналом державного органу повідомляє держслужбовця з використанням засобів телефонного та електронного (за наявності) зв’язку, а також поштового зв’язку не пізніше ніж за 5 календарних днів до такого відкликання.

Окрім того, постановою КМУ від 25.03.2016 р. №231 затверджено Порядок відшкодування непередбачуваних витрат державного службовця у зв’язку з його відкликанням із щорічної основної або додаткової відпустки.

Так, таке відшкодування здійснюється в разі відкликання держслужбовця із щорічної основної або додаткової відпустки під час його перебування в санаторно-курортному закладі, іншому місці відпочинку (лікування) як у межах України, так і за кордоном, у зв’язку з чим державний службовець змушений здійснити непередбачувані витрати, пов’язані з прибуттям на роботу.

До непередбачуваних витрат, які підлягають відшкодуванню, належать:

- у разі відкликання до від’їзду на відпочинок (лікування):

  • витрати на придбання невикористаних проїзних документів;
  • витрати у зв’язку з розірванням цивільно-правових договорів щодо організації відпочинку (лікування);
  • витрати на бронювання проїзних документів, місць проживання та надання інших послуг;
  • документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду та перебування в місці відпочинку (оформлення візи, страхування, дозволів, сплати зборів тощо);

- у разі відкликання під час відпочинку (лікування):

  • витрати на придбання невикористаних проїзних документів;
  • витрати, пов’язані із заміною проїзних документів чи придбанням нових (у разі неможливості повернути попередні проїзні документи), та інші витрати, пов’язані з поверненням до місця проживання залізничним, повітряним, водним і автомобільним транспортом загального користування (крім таксі);
  • витрати, пов’язані з невикористаними днями відпочинку (лікування) в разі неповернення (часткового повернення) коштів надавачем послуг, зокрема за цивільно-правовими договорами.

Набрання чинності цими постановами відбудеться 1 травня 2016 року (одночасно з Законом України "Про державну службу").

Нагадуємо, що Уряд також оновив Порядок обчислення стажу державної служби.

Усі новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»