• Посилання скопійовано

Фонд соцстраху роз'яснив нюанси заповнення листка непрацезданості

Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП нагадала порядок заповнення листка непрацездатності

Фонд соцстраху роз'яснив нюанси заповнення листка непрацезданості

Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП нагадала, що Порядок заповнення листка непрацездатності визначає Інструкція про порядок заповнення листка непрацездатності.

Відповідно до п. 3.1 Інструкції стать застрахованої особи повинна підкреслюватись. Адреса підприємства має бути вказана та відповідати адресі, що значиться в уставних документах підприємства (повністю). 

При наданні до оплати листка непрацездатності (далі - ЛН) в організацію відповідальна особа повинна провести перевірку правильності заповнення його відповідно до Інструкції. У разі виявлення невідповідності до Інструкції, повернути ЛН працівнику для усунення помилок закладом охорони здоров’я, який його видав. 

Відповідно до п. 9 Інструкції вказано, що 126-й день є днем, що відповідає даті закінчення відпустки. Вказана ж дата, що відповідає дню наступному за 126, з якої необхідно приступити до роботи в графі: «стати до роботи» не є помилкою. Тому повертати для виправлення такий ЛН не потрібно.

Згідно п. 9 Інструкції, ЛН по вагітності та пологах затверджується підписом лікуючого лікаря, завідувача жіночої консультації, для іногородніх жінок - додатково керівником закладу охорони здоров’я. ЛН завіряється печаткою закладу охорони здоров’я. Печатки лікуючого лікаря та завідувача жіночої консультації даним пунктом не передбачені.

За результатами проведення перевірок підприємств працівниками органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності штрафні санкції застосовуються у разі неправомірного використання коштів Фонду.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»