• Посилання скопійовано

Скасовано нарахування пільг одержувачам житлових субсидій

На думку КМУ, це не призведе до зменшення рівня соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на оплату послуг і обсяг обов'язкового платежу за послуги залежить лише від доходів сім'ї

Скасовано нарахування пільг одержувачам житлових субсидій

Кабмін постановою від 27.04.2016 р. №319 вніс зміни до порядку надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Зокрема, громадянам, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг і звертаються за субсидією, пропонується не нараховувати відповідні пільги на період отримання субсидії.

На думку Уряду, "зазначене не призведе до зменшення рівня соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на оплату послуг і обсяг обов'язкового платежу за послуги залежить лише від доходів сім'ї".  

Змінами також передбачається:

  •  призначати субсидію на послуги з управління будинком (з урахуванням вимог Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку");
  •  уточнити, що дитячим будинкам сімейного типу субсидія призначається за рішенням комісії з урахуванням кількості дітей, які фактично проживають у будинку, але не зареєстровані, з моменту створення такого будинку;
  •  не враховувати до сукупного доходу при призначенні субсидії державну соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та допомогу внутрішньо переміщеним особам;  
  • визначити, що до сукупного доходу пільговика включається допомога по безробіттю та інші виплати, що здійснюються фондами соціального страхування;  визначити право пільговика на отримання пільг на 12 місяців (на сьогодні - на 6 місяців).  

Крім цього, пропонується за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидії внаслідок економного споживання енергоресурсів повертати до державного бюджету. При цьому з метою стимулювання громадян до економного споживання послуг пропонується частину невикористаної суми субсидії в еквіваленті вартості 100 куб. метрів природного газу або в еквіваленті 150 кВт/год електричної енергії (у разі використання даних джерел енергії для індивідуального опалення) зараховувати як оплату послуг, у тому числі обов'язкової частки платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.

Новини на тему:

 - Уряд встановить єдину ціну на газ, підвищить соцстандарти та відмінить оподаткування пенсій 

 - Нові тарифи на "комуналку": що і на скільки подорожчає? 

Усі новини на цю тему >>

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»