• Посилання скопійовано

Уряд розширив список заборонених до ввезення в Україну російських товарів

Йдеться про додатковий список із більш ніж 70 товарних позицій, - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Уряд розширив список заборонених до ввезення в Україну російських товарів

Кабінет Міністрів України ухвалило рішення про розширення переліку товарів, що заборонені до ввезення з Російської Федерації: «Йдеться про додатковий список із більш ніж 70 товарних позицій. Це контрзаходи на економічну агресію Російської Федерації», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 20 січня.

В основному - це продовольча група товарів. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Як зазначає Олексій Павленко, з урахуванням сьогоднішніх змін, до переліку заборонених товарів входять зокрема м'ясо, риба та рибна продукція, кондитерські вироби.

Повний перелік товарів (завантажити)>>>

Також Міністр зазначив: «Позиція Уряду така, що у відповідь на російську агресію, у тому числі, торговельну, Україна й надалі буде відстоювати власні інтереси, використовуючи всі можливі дипломатичні та юридичні інструменти».

Українські експортери агропродовольчих товарів можуть отримати актуальну інформацію про поточний стан із запровадженням обмежень з боку Російської Федерації, а також дзеркальних заходів з боку України та поінформувати Міністерство агарної політики та продовольства України про проблеми, які виникають, зателефонувавши на гарячу лінію за номером: тел. 044-278-47-76.

Новини на тему:

 - Податківці попереджають про відповідальність за незаконне ввезення з Росії заборонених товарів;

 - З 10 січня заборонено ввозити деякі товари з Російської Федерації.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»