• Посилання скопійовано

Після запровадження СЕА РП сума акцизу не може зменшуватися на акциз для сировини

Крім того, для обчислення зменшення суми акцизного податку платник податку має отримати від виробника або імпортера підакцизної сировини довідку про обсяг поставленої підакцизної сировини

Після запровадження СЕА РП сума акцизу не може зменшуватися на акциз для сировини

Податківці у листі від 15.04.2016 р. №8611/6/99-99-15-03-03-15 зазначили, що сума податку щодо сировини, що підлягає відніманню, обчислюється із застосуванням ставок податку на таку сировину, чинних на дату реалізації пального. Якщо така сума перевищує суму податку з пального, виробленого з такої сировини, різниця платнику не відшкодовується.

Норми щодо запровадження системи електронного адміністрування реалізації пального набрали чинності з 1 березня 2016 року.

До 29 лютого 2016 року (включно), до запровадження системи електронного адміністрування реалізації пального, діяв такий механізм для розрахунку акцизного податку при виробництві пального з використанням підакцизної сировини, з якої сплачено акцизний податок.

Для пального, у виробництві якого як сировина використані інші оподатковувані підакцизні товари, сума податку до сплати зменшувалася на суму податку, розрахованого для такої сировини. Сума податку на сировину, що підлягає відніманню, обчислюється із застосуванням ставок податку на таку сировину, чинних на день реалізації пального.

При цьому для обчислення зменшення суми акцизного податку платник податку мав отримати від виробника або імпортера підакцизної сировини довідку про обсяг поставленої підакцизної сировини та підтвердження контролюючого органу про зарахування акцизного податку до бюджету. Таке підтвердження надавалося виробнику або імпортеру підакцизної сировини контролюючим органом за його місцезнаходженням протягом одного робочого дня після звернення шляхом надання відповідної довідки.

Після запровадження СЕА РП, тобто після 01.03.2016, не можна уже скористатися механізмом зменшення суми акцизного податку до сплати на суму акцизного податку, розраховану для сировини, з якої сплачено акцизний податок, оскільки такий механізм є тимчасовим та діяв до запровадження СЕА РП. Під час функціонування СЕА РП застосовуються норми пп. 217.1.6 п. 217.1 ст. 217 ПКУ.

Усі новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»