• Посилання скопійовано

Спецрежим для аграріїв пропонують продовжити до 2020 року

У Раді зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо встановлення до 2020 року мораторію на скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ сільгоспідприємств)»

Спецрежим для аграріїв пропонують продовжити до 2020 року

Автор законопроекту від 03.02.2016 р. (реєстр. №4003) – народний депутат від БПП Юрій Гарбуз.

Текст документа на сайті парламенту поки що відсутній.

Спроба повернути аграріям право перебувати на спеціальному режимі оподаткування – вже не перша. На це спрямовано законопроекти №3748 і №3749 за авторством відповідно Сергія Міщенка (позафракційний) і Вадима Нестеренка (БПП).  

Народні депутати від «Батьківщини» Олександра Кужель, Іван Кириленко і Вадим Івченко пішли ще далі, запропонувавши в зареєстрованому ними законопроекті №3748-1 не тільки повернути сільгосппідприємствам спецрежим сплати ПДВ, а й знизити для них ставки оподаткування, а також сформувати   єдиний реєстр відшкодування ПДВ експортерам сільгосппродукції.

Спецрежим сплати ПДВ для аграріїв діяв з 2011-го і мав би діяти до 2018 року. Проте Законом України  від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII спецрежим було скасовано із річним терміном перехідного періоду.

Крім того, для платників єдиного податку четвертої групи збільшено ставки податку з одного гектара сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду:

- із 0,45 до 0,81% від бази оподаткування для ріллі, сіножатей і пасовищ;

- із 0,27 до 0,49% для ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях;

 - із 0,27 до 0,49% для багаторічних насаджень;

- із 0,09 до 0,16% для багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах та на поліських територіях;

- із 1,35 до 2,43% для земель водного фонду;

- із 3 до 5,4% для ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників або надані їм у користування, у тому числі на умовах оренди.

Також читайте "Захист аграріїв та рівні умови ПДВ-відшкодування для всіх платників: законопроект "

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»