• Посилання скопійовано

Реорганізація підприємства: яка доля неврахованих дивідендних авансових внесків?

Податкове зобов’язання з податку на прибуток не зменшується на суму неврахованих авансових внесків при виплаті дивідендів платником податку, що припиняється у процесі реорганізації шляхом приєднання

Реорганізація підприємства: яка доля неврахованих дивідендних авансових внесків?

ДФСУ у листі від 16.05.2016 № 10576/6/99-99-15-02-02-15 нагадала, що підприємство, яке припиняється у процесі реорганізації шляхом приєднання, повинне скласти  декларацію з податку на прибуток за звітний період, на який припадає дата його приєднання.

Крім того, таке підприємство повинне самостійно здійснити розрахунки з бюджетом.

Сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів підлягає зарахуванню у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток, задекларованого у податковій декларації за звітний (податковий) рік.

Сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів не підлягає поверненню платнику податків або зарахуванню в рахунок погашення грошових зобов’язань з інших податків і зборів (обов’язкових платежів).

Якщо сума надміру сплачених грошових зобов’язань або невідшкодованих податків та зборів платника податків перевищує суму грошових зобов’язань або податкового боргу з інших податків, сума перевищення перераховується в розпорядження правонаступників такого платника податків пропорційно його частці в майні, що розподіляється, згідно з розподільним балансом або передаточним актом. У разі отримання цілісного майнового комплексу державного або комунального підприємства в оренду чи концесію сума перевищення перераховується в розпорядження платника податків – орендаря чи концесіонера згідно з передаточним балансом або актом.

Оскільки сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів не призводить до виникнення надміру сплаченої суми грошового зобов’язання, податкове зобов’язання з податку на прибуток правонаступника не зменшується на суму авансових внесків при виплаті дивідендів, які не враховані у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток платником податку, який припиняється у процесі реорганізації шляхом приєднання.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»