• Посилання скопійовано

В які строки подавати скаргу на вимогу про сплату недоїмки з ЄСВ?

Скарга на вимогу про сплату недоїмки зі сплати ЄСВ подається до ДПС у письмовій формі протягом 10 к.дн. за днем отримання платником ЄСВ вимоги

В які строки подавати скаргу на вимогу про сплату недоїмки з ЄСВ?

ДПС у Тернопільській області повідомляє, що згідно із абз. 5 ч. 4 ст. 25 Закон України від 08.07.2010 р. №2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон №2464) при незгоді з розрахунком суми недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу платник єдиного внеску узгоджує її з контролюючим органом шляхом оскарження вимоги про сплату ЄВ в адміністративному або судовому порядку.

Скарга на вимогу про сплату недоїмки зі сплати ЄВ та на рішення про нарахування пені та накладання штрафу (далі – скарга) подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі протягом десяти календарних днів, що настають за днем отримання платником ЄВ вимоги про сплату ЄВ, з повідомленням про це контролюючого органу, який прийняв вимогу про сплату ЄВ (абз. 6 ч. 4 ст. 25 Закону №2464).

Контролюючий орган, який розглядає скаргу платника ЄВ, зобов’язаний прийняти вмотивоване рішення та надіслати його платнику єдиного внеску протягом 20 календарних днів з дня отримання скарги на адресу платника ЄВ поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку. Керівник (його заступник або уповноважена особа) контролюючого органу може прийняти рішення про подовження строку розгляду скарги платника ЄВ понад встановлений строк, але не більше 60 календарних днів, та письмово повідомити про це платника ЄВ до закінчення 20-денного строку. Якщо вмотивоване рішення за скаргою платнику ЄВ не надсилається протягом 20-денного строку або протягом строку, подовженого за рішенням керівника (його заступника або уповноваженої особи) податкового органу, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника ЄВ з дня, наступного за останнім днем закінчення строків (абз. 7 ч. 4 ст. 25 Закону №2464).

Процедуру подання та розгляду контролюючими органами скарг визначено Порядком розгляду контролюючими органами скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу, затвердженим наказом Мінфіну від 09.12.2015 р. №1124.

***

Читайте також: Як погашатиметься недоїмка з ЄСВ по-новому: аналіз Закону №465

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»