• Посилання скопійовано

Будьте обережні! З метою дезінфекції можуть приходити шахраї

Мінрегіон надав рекомендації мешканцям багатоквартирних будинків на час карантину

Будьте обережні! З метою дезінфекції можуть приходити шахраї

«РБК-Україна» розповідає, що у Міністерстві розвитку громад та територій України попередили мешканців Києва про зростання випадків шахрайства під час карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу під приводом перевірки/дезінфекції та радять впускати у під'їзд лише знайомих людей. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Так, відомство надало мешканцям багатоквартирних будинків рекомендації на час карантину.

У міністерстві радять виходити з квартири лише у разі крайньої потреби, при цьому за її межами просять за можливості користуватися масками, рукавичками, окулярами, уникати дотиків до обличчя.

Крім того, українців закликають замовляти продукти та ліки онлайн; максимально уникати скупчення людей; тримати дистанцію між людьми 1,5 метра; старатися ходити сходами і не користуватися ліфтом.

«Уникайте торкатися кнопок ліфтів, дверних ручок без рукавичок. Пускайте в під’їзд лише знайомих людей. Збільшилась кількість випадків шахрайства під приводом перевірки/дезінфекції у Києві», – вказано у повідомленні.

Крім того, у міністерстві надали такі рекомендації:

  • обмежте спілкування з людьми, які не проживають спільно з вами. Сьогодні є безліч каналів комунікації, які дозволяють працювати та спілкуватися дистанційно. Проводьте вечірки онлайн
  • на цей період посилюйте заходи і за можливості дезінфікуйте поверх, на якому живете (мийте підлогу в коридорі, обробляйте дезінфектантом ручки дверей, перила сходів, кнопки ліфту тощо)
  • не користуйтеся дитячими майданчиками
  • дезінфікуйте особисті речі

Нагадаємо, у Києві створять інформаційну базу хворих коронавірусом COVID-19 і хто з ними контактував.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»