• Посилання скопійовано

Нового карантину економіка України може не пережити, – Рожкова

НБУ попередив про катастрофічні наслідки тотального карантину

Нового карантину економіка України може не пережити, – Рожкова

Економіку України необхідно запускати, оскільки процеси можуть прийняти незворотній характер. Карантинні обмеження вже призвели до значного падіння.

Про це заявила в. о. голови НБУ Катерина Рожкова в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

За її словами, економіка могла існувати якийсь час в умовах жорстких обмежень.

«Мабуть, вона до якогось моменту могла постояти в тому вигляді, в якому у нас був тотальний карантин, а потім - все. І ми бачимо це на прикладах інших країн: треба її назад запускати, інакше будуть катастрофічні наслідки», – сказала вона.

Рожкова нагадала, що у квітні НБУ прогнозував падіння економіки на 5%, коли ще не було розуміння, як довго триватиме карантин. При цьому в липні НБУ перегляне прогноз.

Вона вважає, що українцям доведеться просто жити і адаптуватися до цього вірусу, виробляти імунітет, користуватися вакцинами, але при цьому працювати.

«Такого обмеження активності, яке було у нас, не повинно бути», – сказала вона.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»