• Посилання скопійовано

НБУ планує відмінити низку нормативно-правових актів через оновлені правила страхування

НБУ планує відмінити низку нормативно-правових актів через їх невідповідність оновленому законодавству про страхування

НБУ планує відмінити низку нормативно-правових актів через оновлені правила страхування

Національний банк України публікує для громадського обговорення проєкт постанови, що передбачає втрату чинності нормативно-правових актів, які не відповідають новому регулюванню страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Йдеться про спільні акти попереднього регулятора ринку небанківських фінансових послуг та Мінагрополітики, що втратили актуальність у зв'язку з ухваленням Закону України від 01.07.2021 р. №1601-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».

Цей закон суттєво оновлює систему державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції. Нормативно-правові акти, які Національний банк пропонує відмінити, не відповідають новому закону в частині вимог до учасників ринку страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, переліку страхових продуктів, вимог до договорів страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Нагадаємо, що новий закон запроваджує механізм державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників в частині страхування сільськогосподарської продукції, зокрема, пропонує прозорий механізм участі страхових компаній, надає можливість аграріям застрахувати свою продукцію та отримати від держави компенсацію частини вартості страхового платежу. Йдеться про відшкодування до 60% страхового платежу.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:

Громадське обговорення триватиме упродовж одного місяця. Національний банк приймає пропозиції та зауваження до 21 вересня 2021 року.

Надіслати пропозиції та зауваження можна:

  • електронною поштою за адресою: NBFI.regulations@bank.gov.ua
  • поштою за адресою: вул. Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»