• Посилання скопійовано

Податку за свідоцтво СПД не існує

Дружина працює за трудовою книжкою і має свідоцтво СПД (отримувала за направленням ФЗ). СПД не працює, але підтримується (порожні звіти). Бухгалтерія, крім загальних для всіх працівників податків, враховує з її зарплати якійсь податок за свідоцтво СПД. Роз’ясніть правомірність таких дій бухгалтерії (чи неправомірність).

Роботодавець повинен утримувати із заробітної плати працівників суму єдиного соціального внеску, яка становить 3,6% від суми нарахованої заробітної плати (п. 7 ч.1 ст. 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» №2464-VI від 08.07.2010 р.) та податок на доходи фізичних осіб, який становить 15% від суми нарахованої заробітної плати, зменшеної на суму єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та податкової соціальної пільги (п. 164.6 Податкового кодексу). Водночас роботодавець повинен робити нарахування на фонд оплати праці, які становлять суму від 36,76% до 49,7%, залежно від класу професійного ризику виробництва (п. 5 ст. 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» №2464-VI від 08.07.2010 р.). Інші податки та збори, які нараховуються та утримуються із заробітної плати законодавством, не передбачено.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»