• Посилання скопійовано

Як оплатити дні "перехідного" відрядження

Мінсоцполітики розповіло, як оплатити дні роботи у відрядженні, якщо період відрядження припадає на різні місяці

Як оплатити дні "перехідного" відрядження

Мінсоцполітики у листі від 11.11.2016 р. №1564/13/84-16 нагадує, що згідно зі ст. 121 КЗпП працівникам, які направлені у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку.

Отже, необхідно визначити, як саме має бути оплачено період відрядження - чи за денним, чи за середньоденним заробітком.

Середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за останні 2 календарні місяці роботи, що передують події, з якою пов'язана відповідна виплата.

Наприклад, працівника направлено у відрядження з 26 вересня по 7 жовтня 2016 р. Отже, середньоденна заробітна плата буде розраховуватись виходячи із заробітної плати липня - серпня 2016 р., оскільки зазначені місяці передують місяцю (вересню) направлення у відрядження.

Денний заробіток необхідно буде визначати для вересня і жовтня окремо.

У випадку, якщо середньоденний заробіток, розрахований у вересні 2016 р., буде нижчим денного заробітку вересня, то працівнику за дні відрядження, які припадають на вересень, необхідно заплатити заробітну плату згідно з його трудовим договором.

Якщо середньоденний заробіток, розрахований у вересні 2016 р., буде вищим денного заробітку жовтня, то працівнику за дні відрядження, які припадають на жовтень, необхідно заплатити середньоденний заробіток.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»