• Посилання скопійовано

Збільшення соціальних стандартів буде плавним - Володимир Гройсман

За словами Прем'єр-міністра, процес подальшого підвищення зарплат та пенсій має бути плавним, аби не зірвати інфляцію та економічне зростання

Збільшення соціальних стандартів буде плавним - Володимир Гройсман

Збільшення соціальних стандартів є однією з ключових цілей роботи Кабінету Міністрів, проте воно має відбуватися поступово і виходячи з ресурсів економіки, сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ході «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді України.

«Ми можемо збільшити стандарти спираючись тільки на зростання економіки. Зрозуміло, що отримані ресурси ми зможемо віддати працюючій людині та пенсіонеру, - сказав Глава Уряду. – Разом з тим ми маємо модернізувати країну. Нам потрібні нові дороги, котельні, заходи з енергоефектиності, лікарні, нові садочки – все, що робить життя в країні достойним. Завдання – побудувати країну разом. А процес подальшого підвищення зарплат та пенсій має бути плавним – аби не зірвати інфляцію та економічне зростання»

У цьому контексті Володимир Гройсман підкреслив, що наразі Уряд має ресурси для збільшення пенсій вже з 1 жовтня, і готовий це зробити в разі ухвалення урядового  проекту пенсійної реформи.

«Підняти пенсії - це питання номер один. Це справедливо підняти пенсії, і ми можемо це зробити. Але наше завдання – не просто підняти, а платити пенсії і далі. Для цього треба забезпечити   фінансову стійкість Пенсійного фонду, а значить - подолати дефіцит бюджету Пенсійного фонду, який становить 141 млрд грн, - сказав Володимир Гройсман. -  Уряд знайшов рішення – треба провести реформу, яка з 1 жовтня дасть можливість 9 млн пенсіонерів, а згодом – підняти пенсії військовим, яка дозволить скасувати оподаткування пенсій і залишити пенсійний вік в 60 років».

Прем’єр підкреслив, що реформа дозволить людині праці віддати повну пенсію, а людині, яка не працювала – дати соціальну допомогу. Таким чином, буде відновлена справедливість.  І такі рішення давно чекають ухвалення.

«Давайте не будемо дивитися на політичну кон’юнктуру, а приймати державницькі рішення. Давайте знайдемо сили прийняти цю пенсійну реформу.  Після прийняття реформи пенсіонери скажуть тепле слово і подякують за ухвалення відповідального рішення», - зазначив Володимир Гройсман.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»