• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про дотримання мінімальних гарантій при відрядній оплаті праці

Якщо відрядна розцінка розраховується виходячи з годинної норми праці, то гарантією є мінімальна заробітна плата в годинному розмірі, якщо з денної - мінімальна місячна заробітна плата

Мінсоцполітики про дотримання мінімальних гарантій при відрядній оплаті праці

Мінсоцполітики у листі від 06.10.2017 р. №19585/0/2-17/28 нагадує, що мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за повністю виконану працівником місячну (годинну) норму праці.

Тобто щодо працівників із місячними окладами (які виконують місячну норму праці) як мінімальна державна гарантія має дотримуватись мінімальна місячна заробітна плата, а для працівників із погодинною оплатою (годинними тарифними ставками та годинною нормою) - мінімальна заробітна плата в погодинному розмірі.

Відрядна форма оплати праці передбачає виплату працівникові заробітної плати за встановленою відрядною розцінкою залежно від кількості одиниць виготовленої ним якісної продукції (обсягу виконаної роботи). Така розцінка визначається шляхом ділення тарифної ставки (окладу), яка відповідає виконуваним роботам, на норму (годинну, денну) виробітку продукції, робіт, послуг.

Отже, якщо відрядна розцінка розраховується виходячи з годинної норми праці, то гарантією є мінімальна зарплата в годинному розмірі (19,34 грн), якщо з денної - мінімальна місячна зарплата (3200 грн).

***

Читайте також:

Що таке відрядна форма оплати праці

Особливості оплати праці працівників за відрядними розцінками у 2017 р. - коментує Держпраці

Відрядна система оплати праці: як розрахувати ЄСВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»