• Посилання скопійовано

Посадові оклади бюджетників планують підвищити з 1 вересня та 1 січня

З 1 вересня 2020 року посадовий оклад працівника І тарифного розряду ЄТС встановлять у розмірі 2 225 грн, а також змінять розміри посадових окладів за всіма тарифними розрядами ЄТС. Це передбачено проектом постанови КМУ

Посадові оклади бюджетників планують підвищити з 1 вересня та 1 січня

Мінекономіки ініціює підвищення із 1 вересня 2020 року оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери. Проект відповідної постанови Уряду передали на погодження до СПО профспілок. Повідомляє Бухгалтер.ua.

Документ передбачає встановити з 1 вересня 2020 року посадовий оклад (тарифну ставку) працівника І тарифного розряду ЄТС у розмірі 2 225 грн, а також - розміри посадових окладів (тарифних ставок) за всіма тарифними розрядами ЄТС, розрахованими виходячи з нового розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду.

Водночас підготували також проект постанови КМУ, за якою із 1 січня 2021 року посадові оклади (тарифні ставки) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери розраховують виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду ЄТС - 2 670 грн, а з 1 липня 2021 року - 2893 грн.

Прийняття таких документів обумовлюють рішенням підвищити мінімальну зарплату із 1 вересня 2020 року із 4723 до 5000 грн, із 1 січня 2021 року - 6000 грн, із 1 липня 2021 року - 6500 грн.

Проте жодних змін до ст. 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" від 14.11.2019 р. №294-IX, яка визначає розміри мінімальної зарплати, так і не внесли. А тим часом нардепи пішли у відпустку до кінця серпня. Тож очікуване підвищення мінімальної зарплати саме із 1 вересня виглядає малоймовірним.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»