• Посилання скопійовано

Бізнес навів проблемні питання у новому порядку бронювання працівників

Серед проблемних питань, які поки що залишаються не вирішеними, – відсутність термінів розгляду документів на кожному етапі проходження документів, питання взаємодії із ДПС під час отримання довідки про сплату податків

Бізнес навів проблемні питання у новому порядку бронювання працівників

Відбулася зустріч бізнес-активу ФРУ з керівництвом департаменту безпеки і оборони Мінекономіки з обговорення питань застосування нового порядку бронювання та критеріїв належності підприємств до критично важливих для економіки з метою бронювання. У ній взяли участь близько 140 представників компаній та об'єднань, що є членами ФРУ.

Нагадаємо, Урядом прийнято постанову КМУ від 27.01.2023 №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації та на воєнний час», якою затверджено Порядок бронювання військовозобовʼязаних за списком військовозобовʼязаних під час дії воєнного стану і Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

За результатами звернень бізнесу, питання бронювання військовозобовʼязаних працівників, збереження кадрового потенціалу є одними з найбільш проблемних під час провадження господарської діяльності у воєнний час, постійно потребують розʼяснювальних заходів за участі компетентних органів з метою правильного та однакового застосування положень законодавства та недопущення порушень з боку компаній.

Зустріч відбулася у форматі питання – відповіді. Під час зустічі учасники отримали відповіді на поставлені запитання, а Мінекономіки – базу для підготовки відповідних розʼяснень при застосуванні постанови.

Так, під час зустрічі було надано відповіді на ключові питання:

– Можливість подання єдиного обґрунтування та списку для групи компаній, які обʼєднані одним власником, а вид господарської діяльності цих підприємств об’єднується замкнутим циклом виробництва та продажем кінцевого продукту, у разі відповідності кожної із компаній належним критеріям;

– Подання клопотання щодо визначення підприємства критично важливим і подання звернення зі списками військовозобовʼязаних одночасно.

– Можливість подання виконавцем мобілізаційного завдання (замовлення) звернення про бронювання в інтересах постачальника в ланцюзі виконання мобілізаційного завдання (замовлення).

– Подання до бронювання військовозобовʼязаних працівників із дефіцитними ВОС за належного обґрунтування та збільшення 50% працівників, що підлягають бронюванню, за окремим зверненням до Генерального штабу ЗСУ.

Також рекомендовано перед поданням списків звірити номери і посади ВОС у відповідних ТЦК і СП для уникнення в подальшому проблем, повʼязаних із постановкою на спеціальний військовий облік, і завершення бронювання.

Рекомендовано готувати списки до бронювання розрахунково за 2 місяці до завершення відстрочки, з огляду на нову процедуру бронювання, витяг з наказу про заброньованого працівника засвідчувати печаткою ТЦК і СП для потреб перетину кордону у службових відрядженнях, внтурішнього переміщення через блокпости.

Бізнесом також було порушено питання, які необхідно врегулювати в подальшому:

– необхідності якнайшвидшого встановлення критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємства, яке має важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади галузевими міністерствами, обласними держадміністраціями та ВДА. Мінекономіки як орган, що формує політику в цій сфері, надаватиме розʼяснення та методичну допомогу у забезпеченні розробки цих критеріїв. Цей критерій є одним із визначальних для середніх і малих підприємств;

– необхідності встановлення термінів розгляду документів на кожному етапі їх проходження;

– проблемні питання взаємодії із Державною податковою службою під час отримання довідки про сплату податків за податковий звітний період;

– відсутності підстав для анулювання відстрочки у разі добровільної мобілізації заброньованого працівника;

– визначення керівника та заступника керівника за функціоналом, а не за штатним розписом;

– база для обрахунку 50% військовозобовʼязаних, які підлягають бронюванню (середньоблікова/штатна чисельність).

Окрім того, при Мінекономіки буде створено комісію, що встановить власні критерії, за якими здійснюватиметься визначення підприємства, яке має важливе значення для економіки з метою прийняття подальшого рішення про визнання підприємств критично важливими.

Такі зустрічі відбуватимуться періодично, зважаючи на практику застосування постанови та виникнення проблемних питань.

***

Читайте також: 

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»