• Посилання скопійовано

Зміни у наданні соцвідпусток на дітей: Комітет ВРУ рекомендує прийняти законопроєкт

За законопроєктом №9018 планується внести зміни до правил надання соцвідпусток для догляду за дитиною, а також встановити визначення одинокого батька та матері

Зміни у наданні соцвідпусток на дітей: Комітет ВРУ рекомендує прийняти законопроєкт

26 квітня Комітет ВРУ з питань соціальної політики розглянув законопроєкт №9018 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері соціальних відпусток та рекомендував Верховній Раді України прийняти його у першому читанні, керуючись п. 1 ч. 1 ст. 114 Регламенту ВРУ.

Нагадаємо, що за пояснювальною запискою до законопроєкту планується забезпечити індивідуальне право кожного з батьків дитини безперешкодно отримувати соціальні відпустки.

 

Що передбачає законопроєкт?

Законопроєктом №9018 пропонується:

  • надати визначення поняттям «одинока матір», «одинокий батько»;
  • забезпечити надання за бажанням матері, батька дитини відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Така відпустка може бути використана батьками одночасно, при цьому із загального трирічного строку тривалість одночасного перебування у відпустці обох батьків не може бути більшою від 4 місяців;
  • встановити, якщо дитина потребує домашнього догляду,  матері, батьку дитини в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, зазначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною восьмирічного віку.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»