• Посилання скопійовано

Відсутність на роботі через адмінарешт не вважається прогулом

Перебування працівника під адміністративним арештом є поважною причиною відсутності на роботі

Відсутність на роботі через адмінарешт не вважається прогулом

Відповідно до пункту 4 статті 40 Кодексу законів про працю України трудовий договір, укладений з працівником на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом у випадку прогулу (в тому числі відсутності на роботі більше трьох годин протягом робочого дня) без поважних причин.

Перебування працівника під адміністративним арештом є поважною причиною відсутності на роботі, оскільки він позбавлений волі і примусово утримується протягом встановленого законом часу у спеціальних приміщеннях органів внутрішніх справ.

Підтвердженням факту адміністративного арешту є копія постанови суду, яка згідно з пунктом 29.39 Інструкції з діловодства в місцевому загальному суді, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 17.11.2013 року №173, має надсилатись за місцем роботи, навчання, проживання заарештованого.

Частиною 3 статті 328 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що особам, підданим адміністративному арешту, за час перебування під арештом заробітна плата за місцем постійної роботи не виплачується.

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»