• Посилання скопійовано

Про підвищення розміру пенсії жінці у разі більш пізнього виходу на пенсію

Жінка виходитиме на пенсію у 57 років. На скільки відсотків буде збільшено розмір її пенсії (у зв’язку зі збільшенням пенсійного віку на два роки) та від якої величини здійснюється таке підвищення?

Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що жінкам, які народилися у період до 31 грудня 1961 року, після виходу на пенсію встановлюється підвищення розміру пенсії, обчисленого відповідно до ст. 27 цього Закону, у розмірі 2,5% за кожні шість місяців більш пізнього виходу на пенсію починаючи з 55 років до досягнення ними 60-річного віку.

Отже, у цьому випадку пенсію буде підвищено на 10% від розміру пенсії заявниці, обчисленої від її страхового стажу та заробітку.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»