• Посилання скопійовано

Мінімальний страховий внесок для нарахування пенсії зріс до 1 562 грн

У зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня розмір мінімального страхового внеску для нарахування пенсійних виплат становить 1 562 грн на місяць

Мінімальний страховий внесок для нарахування пенсії зріс до 1 562 грн

«З 1 січня 2024 року в Україні зріс до 7 100 грн розмір мінімальної заробітної плати. Відповідно розмір мінімального страхового внеску, що визначається як 22% розміру мінімальної заробітної плати, з 1 січня становить 1 562 грн на місяць», – йдеться у повідомленні.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Пенсійного фонду України. Як підкреслили у ПФУ, такий розмір страхового внеску дозволяє зарахувати до страхового стажу застрахованої особи один повний місяць.

Як повідомлялося, у зв’язку із підвищенням з 1 січня прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати зміниться розмір пенсійних виплат у низки громадян.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»